На сцената на НУЦК „Ацо Шопов“, во тек е подготовка на изгледот на сцената за „макфест 2019“. Сцената се очекува д абиде готова до утре, по што почнува тестирање на аудио визулената опема.

Во четврток е првата полуфинална вечер, со директен пренос во 20:00 часот на МРТВ.