МАКФЕСТ 2017 – НАГРАДИ

received_1953191631361840

МАКФЕСТ НАГРАДИ

Најдобр стајлинг – Мартина Иванова

Најдобар сценски настап: “Само Тони и две жени“

Најдобар дебитант – The Chiks

Најдобра интерпретација – Ѓунеш Абазова –Белорусија

Најдобар аранжман –Staffan Stavert   за композицијата The land of my song  во изведба  SONJA BISHOP

 

Трета награда од публиката :“Погледни ме “ на авторите Кире Костов музика и аранжман и на  Миодраг Врчаковски -текст во изведба на Антонија Гиговска

Втора награда од публиката:“Дождови“ на авторите Магдалена Божиновска Стојанова музика-аранжман, и Елизабета Кралевска текст , во изведба на Мартинијан Кириловски

Прва награда од публика:Од “Утро до вечер“ што ја отпеаја Зоран Илиев и Анабела.Автори се Стојанче Аврамов, музика-текст, аранжман Зоран Алексиќ.

No Comments

Comments are closed.