makfest-7

Фестивалот “Макфест“ одлучи годинава да го промени правилото за појавување и настап на сцената на Фестивалот.

Досега правило беше на сцена да се појавуваат изведувач и уште петмина со него.Поради тоа што годинава се настапува со ревиски оркестар кој брои 54 луѓе,и поради ограничениот простор на сцената во Домот на културата “Ацо Шопов“, на сцена ќе се појавуаат изведувач и уште тројца.Затоа интерпретаторите треба да го планираат евентуалниот свој сценски настап во таква формација.