POBEDNICI

Најуспешните на Макфест 2014 се:

Прва награда од публика:ВРАТИ СЕ,м:Биба Додева, т:Б.Додева, а:Дамјан Лазаров – БИБА ДОДЕВА
Втора награда од публика:КОГА НАЈМНОГУ МИ ТРЕБАШ,м:Лазар Цветковски,т:Магдалена Цветковска, а:Л.Цветковски – ДАРКО ИЛИЕВСКИ
Трета награда од публика :АКО ВРЕМЕТО Е ЛЕК -м:Димитар Димитров,т:Е.Мекиќ,а:Д.Димитров-ЕЛВИР МЕКИЌ
Награда-Најуспешен дебитант Симона Попоска – Како да заборавам
Награда за најдобар сценски настап – Викторија Лоба & Дексо – Само мој