Почитувани, исполнители и претставници на медиумите

Ова е програмата за „Макфест 2019“. Ги замолуваме учесниците за присуство на прес конференциите, и да го почитуваат редот и да бидат присутни на генералните проби, за секоја од трите вечери. Во име на организаторот, однапред благодариме на интересот на медиумите за „Макфест 2109“ и се надевам дека и тие ќе бидат дел од прес конференциите кои се оддржуваат пред секоја проба.

Ова е програмата за 34.тото издание на „Макфест“ 2019:

МАКФЕСТ 2019

ПРОГРАМА

10.10.2019 (ЧЕТВРТОК)

 

12.00 – АКРЕДИТАЦИИ ЗА УЧЕСНИЦИ И НОВИНАРИ

Press  центар –Дом на култура “Ацо Шопов“

13.00 – PRESS  КОНФЕРЕНЦИЈА

Press центар –Дом на култура “Ацо Шопов“

13.30 – ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

20.00 – ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

23:00 – Ноќен клуб „Сцена“ – Дружење со учесници на фестивал

 

11.10.2019 (ПЕТОК)

13.00 – PRESS  КОНФЕРЕНЦИЈА

Press центар –Дом на култура “Ацо Шопов“

13.30 – ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ВТОРА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

20.00 – ВТОРА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

23:00 – Ноќен клуб „Сцена“ – Дружење со учесници на фестивал

 

12.10.2019 (САБОТА)

13.00 – PRESS  КОНФЕРЕНЦИЈА

Press центар –Дом на култура “Ацо Шопов“

13.30 – ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ФИНАЛЕ НА МАКФЕСТ 2019

20.00 – ФИНАЛЕ НА МАКФЕСТ 2019

22.00 – ШОУ ПРОГРАМА – TАМАРА

22.30 – ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ПОБЕДНИЦИТЕ НА МАКФЕСТ 2019

23.00 – КОКТЕЛ ВО ЧЕСТ НА ПОБЕДНИЦИТЕ

Фоаје НУЦК „Ацо Шопов“