Селекционата комисија после три преслушувања на пристигнатите композиции,
на Kонкурсот објавен на 21.02.2018 година, за избор на композиции за 33-то
издание на забавни мелодии „Макфест 2018“ ,ги одбра следниве композиции
со работен наслов:

01. Ме научи да бидам своја
02. Како зрно песок
03. Песно моја
04. Милион причини
05. Не ме следи
06. Мое мило
07. Знаев се`
08. Љубов
09. Невреме
10. Што ни остана
11. Караван на љубовта
12. Безимена
13. Љубовта е
14. Убав е овој свет
15. Јас немам ниту сон
16. Тој сон нека потрае
17. Таму некаде

makfest1

Заради потребата од квалитетни композиции и вокални интерпретатори, согласно Правилникот, организаторот и уметничкиот директор на Фестивалот одлучија, преостанатите композиции да бидат обезбедени по пат на нарачки, и тоа од автори коишто имаат освоено највеќе победи и награди на фестивалот „Макфест“ до сега, и од моментално најзастапените автори во Република Македонија,
кои, исто така, ќе бидат преслушувани.

Напомена:

Организаторот го задржува правото да изврши замена на избраните композиции
доколку авторскиот тим, не го испочитува рокот за предавање на готова (мастер)
снимка од избраната композиција и матрица за настап на изведувачот ,а тоа е 15.08.2018 година, или ако одбраната композиција ,не го исполнува стандардот за квалитет на аудио продукцијата, квалитет на аранжманот на композицијата или квалитет на вокалниот интерпретатор.