Уметнички директор на „Макфест“ 2018 е Владимир Дојчиновски

После редовната процедура и Конкурсот за избор на уметнички директор на Фестивалот за 2018 година, огранизаторот Општина Штип, односно градоначалникот г-дин Благој Бочварски се определи довербата за уметничко дизајнирање на Макфест да му ја довери на Владимир Дојчиновски.

mf2

Дојчиновски е редовен учесник на речиси сите изданија на „Макфест“ до сега како автор, аранжер на десетици композиции како на пример: Бум; Имав се`;Нека те боли;Само мој; Ако љубов е; Најсреќна. Повеќекратен носител на награди за најдобра композиција на Фестивалот.
Роден е во Скопје на 07 февруари 1978 година.

20180425_111350

ВИДЕО ОД PRESS КОНФЕРЕНЦИЈАТА