All posts in мај 2018

Резултати од направената селекција од Kонкурсот за „Макфест 2018“

makffest

Селекционата комисија после три преслушувања на пристигнатите композиции,
на Kонкурсот објавен на 21.02.2018 година, за избор на композиции за 33-то
издание на забавни мелодии „Макфест 2018“ ,ги одбра следниве композиции
со работен наслов:

01. Ме научи да бидам своја
02. Како зрно песок
03. Песно моја
04. Милион причини
05. Не ме следи
06. Мое мило
07. Знаев се`
08. Љубов
09. Невреме
10. Што ни остана
11. Караван на љубовта
12. Безимена
13. Љубовта е
14. Убав е овој свет
15. Јас немам ниту сон
16. Тој сон нека потрае
17. Таму некаде

makfest1

Заради потребата од квалитетни композиции и вокални интерпретатори, согласно Правилникот, организаторот и уметничкиот директор на Фестивалот одлучија, преостанатите композиции да бидат обезбедени по пат на нарачки, и тоа од автори коишто имаат освоено највеќе победи и награди на фестивалот „Макфест“ до сега, и од моментално најзастапените автори во Република Македонија,
кои, исто така, ќе бидат преслушувани.

Напомена:

Организаторот го задржува правото да изврши замена на избраните композиции
доколку авторскиот тим, не го испочитува рокот за предавање на готова (мастер)
снимка од избраната композиција и матрица за настап на изведувачот ,а тоа е 15.08.2018 година, или ако одбраната композиција ,не го исполнува стандардот за квалитет на аудио продукцијата, квалитет на аранжманот на композицијата или квалитет на вокалниот интерпретатор.