All posts in октомври 2018

ПРИКАЗ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ФИНАЛНАТА ВЕЧЕР НА МАКФЕСТ 2018

FINTABELA18

Победниците на Макфест 2018

makfest-pobeda-750x4301 – ва НАГРАДА НА МАКФЕСТ 2018 – Антониа Гиговска – ,,Никогаш не вели никогаш”

музика и аранжман: Лазар Цветкоски, текст: Магдалена Цветкоска

2 – ра награда Роберт Билбилов – ,,Чудни места”

музика и аранжман: Р. Билбилов, текст: Робин Зимбаков

3 – та награда на Фестивалот – Дани Димитровска – ,,Време”

музика и текст: Весна Малинова, аранжман: Кирил Бабамов

43088505_10155612716422382_2934400709795250176_n

Награда за најдобар дебитант – Мина Блажев – ,,Во други души”

Награда за аранжаман – Роберт Билбилов – ,,Чудни места”

Награда за сценски настап – Пепа – ,,Доцна е”

Награда за најдобра интерпретација – Наташа Малинкова – ,,Милион Причини”

43123237_10155612716987382_3420591347004866560_n

РАСПОРЕД ЗА ФИНАЛНА ВЕЧЕР МАКФЕСТ 2018

RASPORED FINALE

Резултати од втора полуфинална вечер

 

download

 

Во табелата одделно се прикажани по евровизиски систем резултатите од гласањето на публиката, стручната комисија и медиското жири. Во ранг листата се прикажани 10-те песни кои влегуваат во финале.

ФОТОГРАФИИ ОД ПРВАТА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

43103011_256318861893570_2144723178029580288_n 43114200_235667243974420_6970108163307601920_n 43115276_508306166302528_8401500018648809472_n 43124571_2567667106577086_3135205729556758528_n 43131411_480812345750940_2430475418181042176_n 43131602_2212715898975086_3321626517296906240_n 43134806_250648245638474_5033335877137334272_n 43141198_308075119989923_7335447234080669696_n 43169803_321658228390289_1459168654384955392_n 43177445_304620747037382_557057198161657856_n

 

Резултати од прва полуфинална вечер

Zbirna bodova listaВо табелата одделно се прикажани по евровизиски систем резултатите од гласањето на публиката, стручната комисија и медиското жири. Во ранг листата се прикажани 10-те песни кои влегуваат во финале.

МАКФЕСТ ПРОГРАМА 04.10.2018

12.00 – АКРЕДИТАЦИИ ЗА УЧЕСНИЦИ И НОВИНАРИ

Press  центар –Дом на култура “Ацо Шопов“

12.30 – КРЕВАЊЕ НА ФЕСТИВАЛСКОТО ЗНАМЕ

Плато пред  хотел „Оаза“

13.00 – PRESS  КОНФЕРЕНЦИЈА

Press центар –Дом на култура “Ацо Шопов“

13.30 – ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

20.30 – ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

prva vecher

МАКФЕСТ ПРОГРАМА 05.10.2018

05.10.2017 (ПЕТОК)

13.00 – PRESS  КОНФЕРЕНЦИЈА

Press центар –Дом на култура “Ацо Шопов“

13.30 – ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ВТОРА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

20.30 – ВТОРА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

vtora vecer

МАКФЕСТ ПРОГРАМА 06.10.2018

13.00 – PRESS  КОНФЕРЕНЦИЈА

Press центар –Дом на култура “Ацо Шопов“

13.30 – ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ФИНАЛЕ НА МАКФЕСТ 2018

20.30 – ФИНАЛЕ НА МАКФЕСТ 2018

21.30 – ШОУ ПРОГРАМА

22.00 – ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ПОБЕДНИЦИТЕ НА МАКФЕСТ 2018

23.00 – КОКТЕЛ ВО ЧЕСТ НА ПОБЕДНИЦИТЕ