Макфест – промоција на двојно ЦеДе

By Mia

Фестивалот на забавни мелодии “Макфест“ денеска во Скопје  во Порта “Македонија“  го промовираше двојното ЦеДе, на кое се наоѓа севкупната продукција на фестивалот од оваа година.Овие денови Фестивалот ќе го објави и конкурсот за избор на композиции за 30-тото фестивалско издание.

Хуманост на “Макфест“ и “Видекс“

By Mia

Фестивалот на забавни мелодии“Макфест“ и компанијата за телекомуникациски услуги “Видекс“ од Скопје, за време одржувањето на Фестивалот од гласоањата со смс пораки успеаја да соберат средства кои тогаш јавно кажаа дека ќе бидат уплатени за настраданите подрачја на Блаканот. Макфест и Видекс уплатија по 45.000 за Србија и 45.000 денари за Варна Република Бугарија.Средствата ќе…