Category: Новости

МАКФЕСТ 2014-РЕЗУЛТАТИ ВТОРА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

Makfest 2014 - Bilbord

 

Македонската публика гласаше и во текот на втората фестивалска вечер.Добиени се 3.888 смс пораки преточени во гласови за учесниците во врората полуфинална вечер.Еве како поединечно гласаше македонската публика: ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..

Влезници за втора фестивалска вечер!

Фестивалот во продажба пушти ограничена количина на влезници за втората фестивалска вечер. Влезниците може да се купат по цена од 300 денари на билетарницата во Домот на културата “Ацо Шопов”.

Makfest 2014 - Bilbord

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРВА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР!

Makfest 2014 - Bilbord

 Ова се официјалните резултати од смс гласањето! ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..

На сцена

makfest-7

Фестивалот “Макфест“ одлучи годинава да го промени правилото за појавување и настап на сцената на Фестивалот.

ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..

Проби за изведувачите со ревискиот оркестар

Makfest 2014 - Bilbord

Фестивалот “Макфест“ ги известува изведувачите дека првата проба  со ревискиот оркестар  на МТВ ќе биде во 18 часот на 03.06.2014, за учесниците во првата фестивалска вечер. ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..

Макфест 2014 -Прв фестивалски ден

Makfest 2014 - Bilbord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МАКФЕСТ 2014 – ПРОГРАМА

05.06.2014

ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..

Макфест 2014 -Втор фестивалски ден

Makfest 2014 - Bilbord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МАКФЕСТ 2014 – ПРОГРАМА

06.06.2014

ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..

Макфест во Порта Македонија – Press конференција

Makfest 2014 - Bilbord

Press конференцијата ќе се одржи на 29.05.2014 во 14 часот

Ќе бидат кажани сите детали околу организирањето на годинашново 29-то издание на Макфест ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..

Акредитации

10350439_10152006104072382_3581389667718482456_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Барањата за акредитации да бидат пратени најдоцна до 2-ри јуни.

ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..

Картите во продажба после 1-ви Јуни

makfest 

Во екстремно мал број ќе бидат пуштени карти за престојниот фестивал “Макфест”. Некаде околу 1-ви јуни ќе бидат пуштени дел за продажба.

ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ..