Официјални резултати од гласањето на стручното жири за “Макфест 2020”

By Trajce

Ова е составот на жири комисијата која гласаше по изведувањето на сите, 24 компoзиции на втората натпреварувачка вечер (сабота, 19 септември 2020) на 35.тото издание на Макфест 2020.   Ова е официјална потврда од жири комисијата за валидноста на бодовната листа. Официјалниот распоред според освоените бодови и пласман.   Членовите на жири комисијата за време…

Нокаут победник на „Макфест 2020“ !

By Trajce

Во Штип заврши 35.тото издание на фестивалот на музика „Макфест 2020“. Победник е Нокаут со песната „Сакам да живеам“ за која доби парична награда од 5000 евра, втората награда и 3000 евра ги доби Ѓоко Танески за песната „Ден по ден“ и трета награда ја доби песната „Ако те изгубам“ во изведба на Омар Џаферовски…

М А К Ф Е С Т 2020

By Trajce

Со реализацијата на вечерашнава ревијална програма, на која  учество земаат:Џина Папас Џокси,Трајче Манев, Група “Интервали“, Лидија Кочовска, Мики Јовановски Џафер, Дарио, Ристо Самарџиев и Олгица Христовска. започнува одржувањето на 35-тото издание на Фестивалот на забавни мелодии “Макфест“.Тие ќе ги изведат по две нумери, едната што тие ја пееле на Фестивалот, а другата е обработка  на…

МАКФЕСТ 2020 ПРОГРАМА (РЕДОСЛЕД ЗА НАСТАП)

By Trajce

  Согласно Правилникот за организирање на Фестивалот на забавни мелодии “Макфест“.Уметничкиот директор има право да го одреди редоследот за настап на изведувачит во фестивалската програма

Одржана првата прес конференција за „Макфест 2020“ – Штип подготвен за фестивал !

By Trajce

ОДРЖАНА ПРВАТА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА „МАКФЕСТ“ 2020 Денес во Штип се одржа првата прес конференција по повод фестивалот на музика „Макфест 2020“. Прес конференцијата, во име на организаторот, Општина Штип, ја отвори заменик градоначалникот Јане Миланов, кој ги претстави спецификите на годинашниов Макфест: – Макфест е бренд, кој остави во наследство над 1000 композиции и…