Конкурс за композиции за „Макфест 2019“

ОПШТИНА ШТИП ВО СВОЈСТВО НА ОРГАНИЗАТОР РАСПИШУВА: КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА КОМПОЗИЦИИ ЗА 34-ТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ НА ЗАБАВНИ МЕЛОДИИ МАКФЕСТ 2019   ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ Фестивалот МАКФЕСТ 2019 ќе се одржи вo првата половина на месец октомври 2019  година во Штип.. Во деновите на одржувањето на Фестивалот предвиден е директен телевизиски пренос на фестивалски вечери.…

Победниците на Макфест 2018

1 – ва НАГРАДА НА МАКФЕСТ 2018 – Антониа Гиговска – ,,Никогаш не вели никогаш” музика и аранжман: Лазар Цветкоски, текст: Магдалена Цветкоска 2 – ра награда Роберт Билбилов – ,,Чудни места” музика и аранжман: Р. Билбилов, текст: Робин Зимбаков 3 – та награда на Фестивалот – Дани Димитровска – ,,Време” музика и текст: Весна…

Резултати од втора полуфинална вечер

    Во табелата одделно се прикажани по евровизиски систем резултатите од гласањето на публиката, стручната комисија и медиското жири. Во ранг листата се прикажани 10-те песни кои влегуваат во финале.