Category: Новости

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ДИРЕКТОР НА МАКФЕСТ

Општина Штип, во својство на носител на фестивалот на забавни мелодии „Макфест 2016“ – Штип, распишува:

ЈАВЕН КОНКУРС

за избор на директор на Фестивалот на забавни мелодиии „Макфест“ за позицијата:

1. Уметнички директор – 1 извршител

Покрај општите услови утврдени со Закон, кандидатот треба да ги исполнува и следните посебни услови:

1. Да има соодветно високо образование – (ВИИ/1, степен или 180 ЕКТС);
2. Да има над пет (5) години работно искуство во дејноста за која конкурира;
3. Да има менаџерски способности;

Кандидатот за избор на директор на Фестивалот треба да достави и своја детална Програма за работа и свои видувања за развој на Фестивалот во делот на неговата продукција, како стратегија за наредниот двегодишен период (2016-2017), како и следните документи (оригинал или заверен препис кај нотар):
– пријава со кратка биографија; – мотивационо писмо; – доказ за завршено високо образование; – доказ за работно искуство; – уверение за забрана за вршење професија, дејност или должност (не постаро од шест месеци);

Конкурсот трае 30 дена, сметано од денот на објавувањето.
Пријавите со Програмата и другата документација треба да се достават до Општина Штип преку пошта на адреса: ул.„Васил Главинов” бр. 4 Б – 200 Штип, или директно во Архивата на Општина Штип, најдоцна до 15:30 часот, последниот ден од конкурсот.
Материјалите доставени на конкурсот не се враќаат.
Некомплетните и ненавремено доставени документи нема да се разгледуваат.
За резултатите од конкурсот кандидатите ќе бидат известени по писмен пат.

МАКФЕСТ 2015- ПОБЕДНИЦИ

bojanaЗаврши 30.тото издание на Макфест 2015. Победник на Макфест 2015  е Бојана Атанасовска со изведбата на  композицијата „Диви цветови“,чии автори на музиката и текстот  е Горан Стојановски , а аранжманот го направи Бојана Атанасовска.Второтопласирани се Иле Кикиритков и Панче Илиев со песната „Кој што ме чуе да пејам“, а третото место и припадна на Евгенија Чанчалова со „Миг до вечноста“. Изведувачите беа наградени и парично и беа доделени 10 илјади евра за прво место, 7500 евра за второ и 5 илјади евра за трето место.Покрај првите три места, доделени беа и награди за најдобар дебитант, најдобар сценски настап, најдобар аранжман „Драган Ѓаконовски – Шпато“ и најдобра интерпретација, секоја од нив во вредност од по илјада евра.Најдобриот дебитант годинава е Огнен Здравковски, кој се натпреваруваше со композицијата „Те молам врати се“, наградата за сценски настап ја доби Виктор Апостоловски со темата „Ни јас ни ти“, најдобар аранжман има „Како небо и земја“ во изведба на Дарко Илиевски и за најдобрата интерпретација беше награден Ѓоко Танески за песната „Ако љубов е“.Без никакво изненадување, за најслушана песна меѓу два фестивала беше прогласен минатогодишниот хит „Тажна љубов, среќна песна“ на Тамара Тодевска.

pobednici torta

МАКФЕСТ ТВИТ

Канта Сирење ‏@SuperExtraBonus 

Немојте да пеете вај период под тушо, може да ве викнат на #Макфест

ПОБЕДНИЦИ НА МАКФЕСТ 2015

rezultati vkupni sms i ziri

 

Согласно правилникот на Фестивалот, во случај на исто број на бодови, подобро рангирана е онаа композиција која има повеќе гласови од СМС гласањето.Двете прворангирани нумери имаа ист број на поени, а поради поголемиот број на СМС гласови прва е композицијата “Диви цветови“ во изведба на Бојана Атанасовска.

ФИНАЛНИ РЕ3УЛАТИ МАКФЕСТ 2015 ОД ТЕЛЕВОУТИНГ

sms galsovi finale

МАКФЕСТ ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ЖИРИ

Finale ziri

РАСПОРЕД НА НАСТАП ВО ФИНАЛНАТА ВЕЧЕР

ddd

РЕЗУЛТАТИ ОД ВТОРА ПОЛУФИНАЛНА ВЕЧЕР

Еве ги резултатите и од Втората фестивалска вечер.Ова е конечниот пласман на песните  од вкупниот број на бодови и од телевоутинг и од стручното жири.

vtoro

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРВА ПОЛУФИНАЛНА ВЕЧЕР

Вкупни резултати од заедничките гласови на жирито и гласовите од СМС- гласовите.Еве ги прегледот, првите девет се пласираа во финалетоprva redosled po glasovi

МАКФЕСТ 2015 – ВТОРА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР

Makfest 2015 vtora vecer