Начин на гласање на Макфест 2017

Организаторот одлучи оваа година повторно да гласа публиката во сала.Во Фоајето на Домот на културата “Ацо Шопов“ се поставени кутии со ликовите на изведувачите. И секој гледач ја уфрла влезницата во кутијата на песната фаворит или изведувачот (изведувачката) што му се допаднал-а најмногу.Една влезница, еден глас. Телевоутингот кој се реализра со помош на компанијата “Видекс“…

МАКФЕСТ 2017- 32 ИЗДАНИЕ

  Со кревањето на фестивалското знаме, денеска започнува 32-то издание на  единствениот фестивал на забавна музика “Макфест“.За прв пат ќе бидат отпеани 30 композиции, од македонски и автори и изведувачи од странство.Две полуфинални вечери и едно финале.А до финале и за финале ќе одлучуваат гласовите од телевоутингот, но и гласовите на публиката во сала.Организаторите по…

Сепак,зголемен паричниот износ за наградите на Макфест 2017

Градоначалникот на  Штип Илчо Захариев  одлучи паричниот фонд за награди за годинашниов „Макфест 2017“ да биде повисок од оној кој со анекс им го понудило Министерството за култура. Ова денеска го соопштија претставниците на организацискиот одбор на Фестивалот за забавна музика „Макфест“. – Градоначалникот на Штипдонесе одлука паричниот фонд да биде на средина, значи ниту по предлог…

Шоу на Александра Јанева

Годинава единственото шоу на Макфест, ќе го има победничката на Макфест Александра Јанева. Таа својот наста ќе го има на финалето (07.10.2017) за време додека се гласа и одлучува 32-от победник на Макфест.