ФИНАЛЕ МАКФЕСТ 2019

By Mia

ОВА Е РЕДОСЛЕДОТ ЗА НАСТАПОТ И ИЗВЕДБАТА НА КОМПОЗИЦИИТЕ ВО ФИНАЛЕТО НА МАКФЕСТ 2019.

Министерот за култура ја следеше првата полуфинална вечер на ,,Макфест”

By Mia

Министерот за култура Хусни Исмаили ја следеше првата полуфинална вечер на ,,Макфест”. Тој ги проследи првите 15 полуфиналисти и ја посети спомен собата на Ацо Шопов. Фестивалот се заблагодарува на мистерството за поддршката во изминатите години и воедно му благодари на министерот за присуството на првата полуфинална вечер.

Во подготовка сцената за „Макфест 2019“

By Mia

На сцената на НУЦК „Ацо Шопов“, во тек е подготовка на изгледот на сцената за „макфест 2019“. Сцената се очекува д абиде готова до утре, по што почнува тестирање на аудио визулената опема. Во четврток е првата полуфинална вечер, со директен пренос во 20:00 часот на МРТВ.