Makfest 2014 - Bilbord

 

Македонската публика гласаше и во текот на втората фестивалска вечер.Добиени се 3.888 смс пораки преточени во гласови за учесниците во врората полуфинална вечер.Еве како поединечно гласаше македонската публика:

АКО ВРЕМЕТО Е НАЈДОБАР ЛЕК – ЕЛВИР МЕКИЌ – 479 ГЛАСОВИ

ВРАТИ СЕ – БИБА ДОДЕВА – 476 ГЛАСОВИ

БЕЗИМЕНА – МИЛЕ КУЗМАНОВСКИ – 467 ГЛАСОВИ

А, ТИ СИ ОДИШ – КРИСТИЈАН МИЦЕВ – 444 ГЛАСОВИ

МОЈА НАЈМИЛА – МАРТИНИЈАН КИРИЛОВСКИ – 371 ГЛАС

ЗА ТЕБЕ И МЕНЕ – ВЛАТКО ИЛИЕВСКИ 258 ГЛАСОВИ

МОЖЕВ – ГОРАН НАУМОВСКИ – 245 ГЛАСОВИ

ДАЛИ СОНОТ ИМА КРАЈ – НАТАША МАЛИНКОВА – 224 ГЛАСОВИ

ТАЖНА ЉУБОВ, СРЕЌНА ПЕСНА – ТАМАРА – 204 ГЛАСОВИ

ПРЕД МЕНЕ – АЛЕКСАНДАР ТАРАБУНОВ – 197 ГЛАСОВИ

ДЕНОТ Е УБАВ – САРА МЕЈС – 136 ГЛАСОВИ

ТАНГО – НОКАУТ – 125 ГЛАСОВИ

ВИНО И ВИСТИНА – ДЕЈАН ТАСЕВ – 107 ГЛАСОВИ

ПОМЕЃУ НОЌТА И ДЕНОТ – РОБЕРТО ПОП ДИМИТРОВ – 97 ГЛАСОВИ

СТАРА ЧАРШИЈА – ФИЛИП ЈОРДАНОВСКИ – 57 ГЛАСОВИ