Наградата за најслушана песна во вредност од 120.000 денари им припадна на Пајак и Лара за композицијата Bella, која ја изведоа на минатогодишниот фестивал.

Воедно оваа композиција е и најслушана песна изведена на Макфест на музичките онлајн платформи.

Музиката и текстот на ,,Bella” се на Христијан Настевски – Пајак, додека аранжманот и продукцијата се на Иван Јованов – Iwayo.