М А К Ф Е С Т 2020

By Trajce

Со реализацијата на вечерашнава ревијална програма, на која  учество земаат:Џина Папас Џокси,Трајче Манев, Група “Интервали“, Лидија Кочовска, Мики Јовановски Џафер, Дарио, Ристо Самарџиев и Олгица Христовска. започнува одржувањето на 35-тото издание на Фестивалот на забавни мелодии “Макфест“.Тие ќе ги изведат по две нумери, едната што тие ја пееле на Фестивалот, а другата е обработка  на…

МАКФЕСТ 2020 ПРОГРАМА (РЕДОСЛЕД ЗА НАСТАП)

By Trajce

  Согласно Правилникот за организирање на Фестивалот на забавни мелодии “Макфест“.Уметничкиот директор има право да го одреди редоследот за настап на изведувачит во фестивалската програма

Одржана првата прес конференција за „Макфест 2020“ – Штип подготвен за фестивал !

By Trajce

ОДРЖАНА ПРВАТА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА „МАКФЕСТ“ 2020 Денес во Штип се одржа првата прес конференција по повод фестивалот на музика „Макфест 2020“. Прес конференцијата, во име на организаторот, Општина Штип, ја отвори заменик градоначалникот Јане Миланов, кој ги претстави спецификите на годинашниов Макфест: – Макфест е бренд, кој остави во наследство над 1000 композиции и…

Повик за акредитации за „Макфест“ 2020 , до 17 септември !

By Trajce

Почитувани,   Ве известуваме дека од денес (понеделник, 7 септември 2020) па до четврток, 17 септември 2020, можете да акредитирате новинари, сниматели, фотографи за фестивалот на музика „Макфест 2020“.   Заради тоа што фестивалот се реализира под строги безбедносни и здравствени протоколи, согласно одлуките на Министерството за Здравство и Македонската влада, Ве инфорираме дека годинава,…

МАКФЕСТ – АКРЕДИТАЦИИ

By Trajce

Ве известуваме дека од денес (понеделник, 7 септември 2020) па до четврток, 17 септември 2020, можете да акредитирате новинари, сниматели, фотографи за фестивалот на музика „Макфест 2020“. Заради тоа што фестивалот се реализира под строги безбедносни и здравствени протоколи, согласно одлуките на Министерството за Здравство и македонската влада, Ве инфорираме дека годинава, е лимитиран бројот…