КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА КОМПОЗИЦИИ ЗА МАКФЕСТ 2021

By Trajce

Општина Штип   Бр. 09-1779/1 26.03.2021 год.   ул. „Васил Главинов“ б.б, 2000 Штип, Република Северна Македонија   Тел:               (078 47 26 99)   Факс:             (032) 22 66 01       ОПШТИНА ШТИП ВО СВОЈСТВО НА ОРГАНИЗАТОР РАСПИШУВА: КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА КОМПОЗИЦИИ ЗА 36-ТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ НА ЗАБАВНИ МЕЛОДИИ МАКФЕСТ 2021…

КОНКУРС НА ФЕСТИВАЛОТ МАКФЕСТ ЗА ИЗБОР НА УМЕТНИЧКИ ДИРЕКТОР

By Trajce

Општина Штип Бр.09-1779/2 март 2021   Општина Штип, во својство на организатор на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест 2021“ – Штип, распишува:   ЈАВЕН КОНКУРС   за избор на директор на Фестивалот на забавни мелодии „Макфест“ Штип за позицијата:     Уметнички директор – 1 извршител   Покрај општите услови утврдени со Закон, кандидатот треба…

Официјални резултати од гласањето на стручното жири за “Макфест 2020”

By Trajce

Ова е составот на жири комисијата која гласаше по изведувањето на сите, 24 компoзиции на втората натпреварувачка вечер (сабота, 19 септември 2020) на 35.тото издание на Макфест 2020.   Ова е официјална потврда од жири комисијата за валидноста на бодовната листа. Официјалниот распоред според освоените бодови и пласман.   Членовите на жири комисијата за време…

Нокаут победник на „Макфест 2020“ !

By Trajce

Во Штип заврши 35.тото издание на фестивалот на музика „Макфест 2020“. Победник е Нокаут со песната „Сакам да живеам“ за која доби парична награда од 5000 евра, втората награда и 3000 евра ги доби Ѓоко Танески за песната „Ден по ден“ и трета награда ја доби песната „Ако те изгубам“ во изведба на Омар Џаферовски…