Акредитации

                  Барањата за акредитации да бидат пратени најдоцна до 2-ри јуни.

Картите во продажба после 1-ви Јуни

  Во екстремно мал број ќе бидат пуштени карти за престојниот фестивал “Макфест”. Некаде околу 1-ви јуни ќе бидат пуштени дел за продажба.

Макфест 2014 може да почне – подготовките одат според планираното

                  Александар Белов, Маја Вукичевиќ, Влатко Илиевски, Алекандра Јанева, Тамара Тодевска, Елвир Меќик, Биба Додева, Викторија Лоба, се само дел од 30.те имињата кои ќе настапат на годинашново, 29.то издание на фестивалот на музика „Макфест 2014. Фестивалот ќе се оддржи на 5,6 и 7 јуни во Домот…

Денеска во Штип се одржа прес-конференција

              Денеска во Штип се одржа прес-конференција на “Макфест” на која беа објавени детали за престојниот 29-ти фестивал на забавни мелодии. Макфест годинава ќе се одржи на 5-ти, 6-ти и 7-ми јуни во Домот на културата Ацо Шопов во Штип.